شاید دلایل همچون سرعت بالا . رایگان بودن . امنیت بالا ما را وسوسه کند که به گنو/لینوکس نقل مکان کنیم .
استفاده از گنو/لینوکس در ایران هنوز همه گیر نشده و البته حالا حالاها هم فاصله داریم باهاش.
و اما درباره خود لینوکس باید گفت که لینوکس یه کرنل(هسته) هست! گنو هم یک سیستم عامل هست اگه از لینوکس برای کرنل استفاده کنه , میشه گنو/لینوکس اگه از hurd استفاده کنه , میشه گنو/هرد مثل اون نسخه از ارچ که از هرد استفاده میکنه . توزیع ارچ زیاد برای vfx توصیه نمیشه چرا که نصبش سخت هست , مثل اوبونتو رابط گرافیکی برای نصب نداره و اینترنت زیادی میخواد ولی خب پایداره!
سرعت بالا :
مقایسه ویندوز و گنو/لینوکس در نرم افزار نیوک
مقایسه گنو/لینوکس . مک . ویندوز در نرم افزار بلندر
مسائله دیگر که ذهن مارا درگیر میکند این است که با نرم افزار های ویندوزی که نسخه گنو/لینوکس ندارند چه باید کرد .
۱. از نرم افزار های جایگذین استفاده کنیم مثلا :
IDM = Pespollis download manager
برای دیدن اطلاعات بیشتر کلیک کنید
۲.استفاده پروژه واین (wine):
که به راحتی میتوان فایل exe. نصبی را بر روی گنو/لینوکس نصب کرد (بعضی دوستان این روش رو پراز مشکل میدونن و پیشنهاد میکنن از روش سوم استفاده شود - یعنی روش نصب گنو/لینوکس در کنار ویندوز )
واین از توضیع های زیر پشتیبانی میکند :
Android - WineHQ binary packages for Android | Maintainer: Alexandre Julliard |
Ubuntu - WineHQ binary packages for Ubuntu 14.04, 16.04, 17.10, and 18.04 Debian - WineHQ binary packages for Debian Wheezy, Jessie, Stretch, Buster, and Sid |
۳. نصب گنو/لینوکس در کنار ویندوز :
نرم افزار هایی همچون فوتوشاپ و Adobe software و ZBrush و... را روی ویندوز و نرم افزار هایی همچون Blender, Houdini, NUKE, Fusion و Maya رو روی لینوکس نصب کنید .
خوب حالا کدام نسخه گنو/لینوکس (linux distribution) برای جلوه های ویژه و انیمیشن مناسب تر هست :
من چهار توزیع مناسب و معروف رو خدمت دوستان معرفی میکنم که میتونن فقط و فقط و تاکید میکنم "فقط" از سایتهای رسمی شون و نه از هیچ جای دیگه! دانلود و نصب کنن اونم با دیدن آموزش مناسب قبل از هر گونه اقدامی. تاکید زیاد بر نصب آخرین ورژن هر توزیع هست.
debian . ubunto studio . centos . fedora .که بهترین گزینه ها هستند :
لینوکس برای تولید محتوای چند رسانهای
فدورا دیزان سوئیت (Fedora Design Suite)
Fedora Design Suite با نصب این اسپین از سیستمعامل فدورا میتوانید در هنگام نصب ابزارها و اپلیکیشنهای هنری به میزان قابل توجهی در زمان صرفهجویی کنید. فدورا دیزان سوئیت توسط تیم هنری فدورا توسعه داده شده و نرمافزارهای محبوبی چون گیمپ (GIMP) به صورت پیشفرض بر روی آن نصب شده است. درساخت این توزیع لینوکسی تمرکز اصلی تیم توسعهدهنده بر مالتیمدیا بوده است.
اوبونتو استودیو (Ubuntu Studio)
Ubuntu Studio نسخهی اولیهی اوبونتو استودیو در سال ۲۰۰۷ منتشر شد. این سیستمعامل احتمالا انتخاب اول بسیاری از کاربران خلاق لینوکس است. تاخیر پایین کرنل و محیط دسکتاپ Xfce باعث شده تا این توزیع لینوکسی برای تولید محتوای چندرسانهای یک انتخاب عالی باشد. اگر در مورد عمکلرد اخیر تیم کنونیکال نگران هستید، بد نیست بدانید که اوبونتو استودیو ۱۷.۰۴ Zesty Zapus در اوایل سال ۲۰۱۷ منتشر شده است.
✪ توزیع اوبونتو که دبین بیس هست و بالای هشتاد درصد مواقع به کسانی که تازه میخوان شروع کنن در ایران پیشنهاد میشه و من هم همین توزیع رو پیشنهاد میکنم چون اینجا طرفدارای زیادی داره و جامعه کاربریش هم قوی هست. میتونید آخرین ورژنش یعنی 18.04 و از وبسایت رسمیش دانلود کنید:
کیایکس استودیو (KXStudio)
KXStudio تمام توزیعهای لینوکسی بهینه شده برای تولید محتوای چندرسانهای، یکسری ابزار مناسب در اختیار کاربران قرار میدهند و کیایکس استودیو نیز از این قاعده مستثنی نیست. تمرکز اصلی این سیستمعامل بر تولید محتوای صوتی است. شما میتوانید در محیط دسکتاپ KDE یک استودیو دیجیتال با قابلیتهای کاربردی در اختیار داشته باشید.
ایرو (Iro)
iro linux اگر کار شما به انیمیشنسازی، مدلسازی سه بعدی، کامپوزیت، نقاشی دیجیتال و ویرایش تصاویر ارتباط دارد، توزیع لینوکسی ایرو یک انتخاب بسیار عالی است. این سیستمعامل بر خلاف اوبونتو استودیو که شامل ابزارهای بسیار زیادی است، فقط گروه خاصی از اپلیکیشنها تمرکز دارد. علاوه بر این نباید رابط کاربری جذاب ایرو را فراموش کنیم.
✪ توزیع دوست داشتنی ، قدرتمند و بزرگ دبین debian که شخصا کاربرش هستم و به شدت پایداره اما برای شروع پیشنهاد نمیشه:
https://www.debian.org/
ویندوز ۱۰ ورک استیشن چیست؟
خیلی خلاصه اگر بگوییم ویندوز ۱۰ ورک استیشن (Windows 10 Workstation) همان ویندوز ۱۰ پرو (Windows 10 Pro) می باشد اما امکانات فراوان و جدیدی را بر روی این ویندوز قرار داده است که محصوص کارهای سنگین می باشد.
این محصول برای افراد زیر در نظر گرفته شده است:
گیمر های حرفه ای
کارهای میکس و مونتاژ حرفه ای
شبکه هایی با حجم عظیم داده
استفاده از تمام منابع با بالاترین بهره وری
ویژگی های Windows 10 Pro Workstation:
Workstation Mode:استفاده از حداکثر توان سخت افزاری پردازنده، گرافیک و رم
ReSF به جای NTFS: سرعت،عدم خرابی،حجم عظیم،مدیریت و نگهداری داده ها بهتر صورت می گیرد.
SMBDirect:این پروتوکل حداقل تاخیر و استفاده ناچیز از CPU برای دسترسی به شبکه را فراهم می کند.
پشتیبانی از شبکه های RDMA
پشتیبانی از سخت افزار بیشتر: پشتیبانی از۶ ترابایت رم و ۴ سی پیو